Nyhet

Hästveterinärerna - två avsnitt med Janny de Grauw och smärta hos häst

Hästveterinärerna - 2 nya avsnitt

Lyssna på Janny de Grauw om smärta hos häst!

Det är dags för nya avsnitt hos Hästveterinärerna och nu handlar det om smärta och smärtbehandling. Gäst denna gång är Janny de Grauw, veterinär, PhD och diplomate i veterinär anestesi och analgesi. 

avsnitt 1

I det första avsnittet med Janny berättar hon lite om sig själv och hennes forskning och intresseområden. Janny berättar också om vilka utmaningar vi står inför när det gäller smärtbedömning och smärtbehandling, vi pratar om skillnaden mellan föl och vuxna hästar när det gäller smärtutvärdering och-behandling och även hur man som veterinär kan tänka med de riktigt svåra smärtfallen.

Janny Degrauwavsnitt 1

Avsnitt två på temat smärta hos häst handlar om vilka verktyg vi har för att utvärdera och hantera smärta hos häst, och hur utvecklingen av smärtbehandling har sett ut. Vi pratar om missförstånd om smärta och smärtutvärdering, både inom djursjukvården och bland hästägare, och hur du som veterinär kan hjälpa dina hästägare att utvärdera smärta hos deras häst. Slutligen pratar vi lite om placebo hos djur. 

Prenumerera på podden

Har du förslag på teman eller gäster du skulle vilja höra i framtida avsnitt? Tveka inte att höra av dig till oss! 

Maria Grimhammar
Key Account Manager, Equine
Tel 0709 262 400
Email

Karl Zötterman
Key Account Manager, Equine
Tel 0702 763 260
Email

Relaterat innehåll
Nyhet

Hästveterinärerna - tre avsnitt med Jannie Spanner om reproduktion

Hästveterinärerna

Nytt år och nya avsnitt från Hästveterinärerna!  I dessa tre avsnitt ska vi få lyssna på samtal med Jannie Spanner, veterinär som har specialiserat sig på reproduktion. Jannies klinik är en av de få i Europa som gör embryotransfer genom metoden ooc

Nyhet

Ny podcast - Hästveterinärerna - möt parasitexperten Martin Krarup Nielsen

Hästveterinärerna

Premiär för podcasten Hästveterinärerna! Hästveterinärerna är podden för dig som är hästveterinär eller djursjukskötare, eller jobbar med hästsjukvård på ett eller annat sätt.

HJÄLP?